Recepty
Herbert Limonády
Príprava
Litrový džbán naplníme ľadom, nalejeme sirup, pridáme ovocie a byliny, zalejeme vodou alebo sódou a dôkladne premiešame. Dozdobíme vetvičkami byliniek, plátkami ovocia, prípadne citrusovými kôrami alebo sušeným ovocím.
Pomer riedenia
1 l džbán 8 cl sirupu
1/2 l džbán 4 cl sirupu
3 dc pohár 2,5 cl sirupu
Herbert Alkonády
Príprava
Pohár naplníme ľadom, pridáme sirup a alkohol. Druh alkoholu vyberáme v závislosti od príchuti sirupov. Následne zalejeme vodou/sódou a dochutíme, vyladíme a dozdobíme. Pri alkonádach odporúčame pridať citrusovú šťavu, dokáže zjemniť pridaný alkohol čím dosiahneme dokonale vyváženú chuť.
Pomer riedenia
1 l džbán 8 cl sirupu 12 cl alkoholu
1/2 l džbán 4 cl sirupu 6 cl alkoholu
3 dc pohár 2,5 cl sirupu 4 cl alkoholu
#1 GINGASPRITZ
1,5 cl Tymián & Citrón
1 cl citrónová šťava
6 cl Dr.Kramer bylinný likér
sóda
#2
2 cl Tymián & Citrón
1 cl citrónová šťava
4 cl Zázvorica
sóda
#3
2 cl Tymián & Citrón
4,5 cl biely rum
1,5 cl citrónová šťava
2 cl pomarančová šťava
#4
2 cl Tymián & Citrón
5 cl rum
2 cl citrónová šťava
1 x passionfruit
Sóda
Herbert Horúce nápoje
Príprava
Príprava všetkých receptov je veľmi jednoduchá a rýchla. Stačí vám chuť tvoriť a najmä si to celé vypiť! Taktiež neváhajte siahnuť po čerstvých bylinkách, plátkoch čerstvého či sušeného ovocia a nápoj si tak doladiť podľa vašich možností a chuti. Stačí, keď všetky ingrediencie vložíme do pohára, zalejeme horúcou vodou, premiešame, dozdobíme a dobrota je na svete!
Pomer riedenia
Všetky recepty miešame v rovnakom pomere 1:10 ako pri studených limonádach. Vodu do horúcich nápojov odporúčame ohrievať maximálne na 80°C, aby ste sa nespálili.
#1
4 cl hnedého rumu (kľudne aj UM-u!)
1,5 cl citrónovej šťavy
9 cl vody
sušený citrón
čerstvý tymián
Do kanvičky nalejeme rum, likér, sirup a šťavu a ohrejeme do bodu varu. Prelejeme do vyhriatej šálky alebo pohára, pridáme tymián, sušený citrón a podávame.
#2
Do horúcej šálky vylejeme 3 cl sirupu a zalejeme horúcou vodou v pomere 1:10.
Pridáme sušený citrón, čerstvý tymián a podávame.