Recepty
Herbert Limonády
Príprava
Litrový džbán naplníme ľadom, nalejeme sirup, pridáme ovocie a byliny, zalejeme vodou alebo sódou a dôkladne premiešame. Dozdobíme vetvičkami byliniek, plátkami ovocia, prípadne citrusovými kôrami alebo sušeným ovocím.
Pomer riedenia
1 l džbán 8 cl sirupu
1/2 l džbán 4 cl sirupu
3 dc pohár 2,5 cl sirupu
Herbert Alkonády
Príprava
Pohár naplníme ľadom, pridáme sirup a alkohol. Druh alkoholu vyberáme v závislosti od príchuti sirupov. Následne zalejeme vodou/sódou a dochutíme, vyladíme a dozdobíme. Pri alkonádach odporúčame pridať citrusovú šťavu, dokáže zjemniť pridaný alkohol čím dosiahneme dokonale vyváženú chuť.
Pomer riedenia
1 l džbán 8 cl sirupu 12 cl alkoholu
1/2 l džbán 4 cl sirupu 6 cl alkoholu
3 dc pohár 2,5 cl sirupu 4 cl alkoholu
#1
2 cl Levanduľa & Čučoriedka
5 cl Toiston Dry Gin
4 čučoriedky
sóda
#2
1,5 cl Levanduľa & Čučoriedka
1 cl červené portské
4 cl škótska whisky
2 cl suchý vermút
#3
2 cl Levanduľa & Čučoriedka
4 cl borovička
3 cl šťava z červeného grepfruitu
sóda