Recepty
Herbert Limonády
Príprava
Litrový džbán naplníme ľadom, nalejeme sirup, pridáme ovocie a byliny, zalejeme vodou alebo sódou a dôkladne premiešame. Dozdobíme vetvičkami byliniek, plátkami ovocia, prípadne citrusovými kôrami alebo sušeným ovocím.
Pomer riedenia
1 l džbán 8 cl sirupu
1/2 l džbán 4 cl sirupu
3 dc pohár 2,5 cl sirupu
Herbert Alkonády
Príprava
Pohár naplníme ľadom, pridáme sirup a alkohol. Druh alkoholu vyberáme v závislosti od príchuti sirupov. Následne zalejeme vodou/sódou a dochutíme, vyladíme a dozdobíme. Pri alkonádach odporúčame pridať citrusovú šťavu, dokáže zjemniť pridaný alkohol čím dosiahneme dokonale vyváženú chuť.
Pomer riedenia
1 l džbán 8 cl sirupu 12 cl alkoholu
1/2 l džbán 4 cl sirupu 6 cl alkoholu
3 dc pohár 2,5 cl sirupu 4 cl alkoholu
#1
1,5 cl Maté & Mäta
2 cl Cold Brew
3 cl šťava červeného grepu
5 cl Jagermeister
#2
2 cl Maté & Mäta
3 cl ananásovej šťavy
5 cl spiced rumu
6 listov čerstvej mäty
Herbert Horúce nápoje
Príprava
Príprava všetkých receptov je veľmi jednoduchá a rýchla. Stačí vám chuť tvoriť a najmä si to celé vypiť! Taktiež neváhajte siahnuť po čerstvých bylinkách, plátkoch čerstvého či sušeného ovocia a nápoj si tak doladiť podľa vašich možností a chuti. Stačí, keď všetky ingrediencie vložíme do pohára, zalejeme horúcou vodou, premiešame, dozdobíme a dobrota je na svete!
Pomer riedenia
Všetky recepty miešame v rovnakom pomere 1:10 ako pri studených limonádach. Vodu do horúcich nápojov odporúčame ohrievať maximálne na 80°C, aby ste sa nespálili.
#1
3 cl sirupu Maté & mäta
5 cl spiced rumu
2 cl limetkovej šťavy
20 cl horúcej vody
čerstvá mäta, sušená limetka
#2
2 cl sirupu Maté & mäta
4 cl rumu
2 cl Bentianny
20 cl horúcej vody
čerstvá mäta, sušený pomaranč, celá škorica
#3
3 cl sirupu Maté & mäta
4 cl ginu
3 cl šťavy z červeného grapefruitu
20 cl horúcej vody
čerstvá mäta, sušený červený grapefruit
#4
Do vyhriatej šálky vylejeme 3 cl sirupu a zalejeme horúcou vodou. Pridáme čerstvú mätu, citrón a podávame.