Varené víno podľa Herbert

Predstavujeme vám ďalší spôsob, ako využiť naše sirupy, z ktorých si môžete pripraviť aj fantastické varené vínko. Postup je veľmi jednoduchý a určite padne vhod na chate po celodennej lyžovačke alebo len tak, doma s nohami pod dekou.

Recepty su ladené na cca 1 l vareného vína.

Tymiánové varené víno

Ingrediencie :
4 cl sirupu Tymian & citrón
50 cl suchého bieleho vína
4 cl bieleho rumu
8 cl medoviny
20 cl vody
čerstvý/sušený tymián, plátky citrónu

http://www.herbert.sk/

http://www.herbert.sk/

http://www.herbert.sk/

http://www.herbert.sk/

Malinové varené víno

Ingrediencie :
5 cl sirupu Malina & ruža
50 cl polosuchého ružového vína
4 cl vodky
20 cl vody
čerstvé maliny, ružové korenie, lupene ruží, vanilkový lusk

http://www.herbert.sk/

http://www.herbert.sk/

http://www.herbert.sk/

http://www.herbert.sk/

http://www.herbert.sk/

Škoricové varené víno

Ingrediencie :
4 cl sirupu Škorica & hrozienka
50 cl suchého červeného vína
8 cl portské
4 cl vodka
20 cl vody
škorica, badián, rozmarín, plátky sušených pomarančov

http://www.herbert.sk/

http://www.herbert.sk/

http://www.herbert.sk/

http://www.herbert.sk/

Postup

Dôležité je, aby sa nám od začiatku procesu zbytočne nevyparovali alko grády, preto ako prvé do hrnca vylejeme čistú vodu spolu s koreninami, sušeným ovocím, bylinkami a privedieme k varu. Po cca 2 min. varenia stíšime plameň a pridávame postupne sirup, víno a alkohol. V momente, kedy nám začne vínko vrieť, odstavíme z ohňa a podávame.

http://www.herbert.sk/

Za fotky ďakujeme kamoškám z Grus Grus

Fotené v priestore Zelený kríček

Herbert Essentials, Štefánikova 3, Trnava 91701, 0901728828, info@herbert.sk
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním cookies, ktoré nám pomáhajú zabezpečiť lepšie služby. Viac info