LULU’S BAKERY – MALINOVÁ TORTA

Že Herbert sú sirupy, ktoré prinášajú veľké množstvo rozličných kombinácii chutných nápojov, sme vám už ukázali. Avšak, čo tak predstava Herbertu, ako súčasti chutného koláča? V sérii blogov Ti prinášame nový pohľad na používanie sirupu Herbert nielen v nápojoch.

http://www.herbert.sk/

Je nám veľkým potešením, že prvou v našej sérii bude dlhoročná kamoška, ale hlavne neskutočne šikovná dievčina, ktorá si vybudovala svoj biznis na láske k malým koláčikom. Lucia Gažová, cukrárka a majiteľka Lulus bakery. Práve ona sa nám priznala, okrem toho, ako začínala, aj k jej tajnej ingrediencii, ktorá robí jej koláčiky také neodolateľné a pripravila nám recept na skvelú malinovú tortičku, ako stvorenú pre chladný december.

http://www.herbert.sk/

Ako to celé vzniklo (Lulus bakery) ?

Približne pred 4 – 5 rokmi ma zaujali makronky, keďže boli veľmi milé a keďže som ich nevedela vtedy nikde nájsť, tak som sa rozhodla, že si ich jednoducho urobím doma. A v podstate som sa do nich zamilovala a robím ich až dodnes.

Odkiaľ berieš nápady na také skvelé koláče?

Ani sama neviem. Nápady chodia akosi samé, ale veľkou inšpiráciou sú hlavne ľudia okolo mňa, ako rodina, priatelia či napríklad aj vy, chalani z Herbertu, ktorých zbožňujem za to, čo robia. V poslednej dobe mi inšpiráciu dodáva aj Aďo z Jedlých kvetov, ktorý mi stále prináša nové a nové špeciality z jeho farmy, s ktorými potom experimentujem.

http://www.herbert.sk/

V čom teda spočíva čaro tvojich koláčov?

Aj keď by to malo ostať tajomstvom šéfkuchára, je to vďaka láske, ktorú tajne do nich pridávam, ale aj vďaka vašim sirupom. Keď mi o nich dávnejšie Mário hovoril, zamilovala som si myšlienku pridať ich do svojich koláčov. Najmä príchuť Malina & Ruža sa stala mojou najobľúbenejšou a najpoužívanejšou, pretože by ju nikto v torte nečakal.

Kedy prišla myšlienka napísať knihu?

Dá sa povedať, že už od začiatku, ako som sa rozhodla rozbehnúť Lulus, pohrávala som sa s myšlienkou napísať svoju vlastnú knihu. Až sa jedného dňa u mňa zastavili ľudia z vydavateľstva, a tak to celé akosi prišlo. No trvalo mi to dlhšie, než som si myslela (hahaha), keďže som sa jej mohla venovať až po práci.

Čo plánuješ do budúcna?

Chcem sa teraz venovať svojmu blogu a videám, no taktiež chcem veľa piecť a tešiť našimi koláčikmi zákazníkov.

http://www.herbert.sk/

Pripravila si si pre nás jednu z tvojich obľúbených tortičiek, prezradíš nám teda recept?

Samozrejme. Jedna z najobľúbenejších tort nielen pre mňa a mojich blízkych, ale aj pre mojich zákazníkov. Jemný korpus, nadýchaný, nie príliš sladký krém, kopec osviežujúceho kyslastého ovocia, ktorého chuť jemne pozdvihne ruža, vďaka úžasnému sirupu Malina & Ruža. Ideálna na chladné dni alebo len tak, na posedenie v kruhu blízkych. Ozdobená je vhodná na akúkoľvek oslavu a príležitosť, napiekla som ich už stovky. Vždy všetkým chutili a najmä spravili obrovskú radosť.

Recept : príprava 40 minút, pečenie 40 minút, počet porcií 12,
forma 24 cm

Korpus :
6 vajec
220 g hladkej múky
120 g kryštálového cukru
1 lyžica kokosového oleja
štipka soli
1/2 prášku do pečiva

Krém :
400 g mascarpone
200 g jemného tvarohu
100 ml smotany na šľahanie
100 g práškového cukru
1 vanilkový lusk
400 g malín
3 lyžice vody
3 lyžice Herbert sirupu Malina Ruža

Postup práce : Pripravíme si tortovú formu s priemerom 24 cm, dno vystelieme papierom na pečenie, aby sa korpus neprilepil. Boky vytrieme maslom a vysypeme múkou. Rúru nahrejeme na 155 stupňov.
V kuchynskom robote vyšľaháme 6 bielkov spolu s kryštálovým cukrom na pevný sneh. V inej miske zmiešame žĺtky, soľ a kokosový olej do hladkej masy.
Pripravený bielkový sneh presunieme do čo najväčšej misy, prilejeme k nemu žĺtkovú zmes a pomalými krúživými pohybmi jedným smerom metličkou spojíme obe zmesi. Nakoniec do cesta pomaly prisypeme preosiatu hladkú múku s práškom do pečiva a opäť pomaly, jemne a jedným smerom zapracujeme do vajíčok. Výsledné cesto je nadýchané, len veľmi mierne tekuté. Prelejeme ho do pripravenej formy na pečenie a v rúre pečieme cca 40 minút. Cesto je upečené, keď má zlatistý, na dotyk pevný povrch. Každý korpus pred vytiahnutím z rúry skúšame špajdľou. Ak po zapichnutí do stredu korpusu vyjde špajdľa čistá, máme hotovo.

Krém : Príprava krému je extrémne jednoduchá – mascarpone, tvaroh, smotanu, cukor a vanilku dáme do kuchynského robota a vyšľaháme nadýchaný krém. Keď je krém hotový, dáme ho do chladničky – čím bude tuhší, tým lepšie sa s ním bude pracovať.
Maliny môžu byť zamrazené alebo čerstvé, výsledok bude tak či tak vynikajúci. 300 g ovocia si pripravíme bokom, budeme ním plniť tortu. Zvyšných 100 g ovocia rozmixujeme ponorným mixérom, pridáme doň 2 lyžice vody a Herbert sirup. Touto šťavou budeme korpus polievať, aby bola torta krásne vlhká.

http://www.herbert.sk/

Vychladnutý korpus vyberieme z tortovej formy a dvakrát priečne prerežeme pílkovým nožom. Spodný plát korpusu jemne polejeme ovocnou šťavou a nanesieme naň 1/3 pripraveného vanilkového krému. Na krém naukladáme lesné ovocie, čím viac, tým lepšie! Ovocie priklopíme druhou časťou korpusu a celý postup zopakujeme. Navrch nakoniec položíme poslednú časť korpusu a zvyšným krémom na záver potrieme okraje torty dookola, aby bola presne podľa našich predstáv.
Hotovú tortu dozdobíme ovocím, kvetmi, makarónkami alebo bonbónmi.

Lulu môžete sledovať na instagrame ako @lulusbakery.sk kde sa môžete kochať jej výtvormi ????

Herbert Essentials, Štefánikova 3, Trnava 91701, 0908381910, info@herbert.sk
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním cookies, ktoré nám pomáhajú zabezpečiť lepšie služby. Viac info