Jablková taštička s Herbert sirupom

Vedeli ste, že Herbert sirupy sú aj skvelou tajnou ingredienciou do pečenia, ktorá ešte vylepší vaše dobroty? Pripravili sme pre vás recept na jednoduché jablkové taštičky, ktoré si zamilujete. Obsahuje totiž aj našu novinku - sirup Jablková štrúdľa. Ten je kombináciou dvoch odrôd lokálnych jabĺčok z Ružindola, kvalitných sušených hrozienok, malín, vanilkových strukov, škorice a voňavých klinčekov. Obohatí tak každú plnku koláča.

Jablká, špeciálne tie lokálne z našich končín, sú hlavne v zimných mesiacoch dôležitým zdrojom vitamínov. Ak si ich chcete trošku osladiť, pripravte si naše jablkové taštičky.

Ingrediencie:

- 500 g jabĺk (300 g na pyré + 200 g na ozdobenie)

- 250 g tvarohu

- šťava z jedného citróna

- kôra z polovice citróna

- 50 g hnedého cukru

- 100 ml sirup Jablková štrúdľa (kúpite TU)

- 50 ml vody

- 600 g lístkové cesto

- práškový cukor na posypanie

Pečenie: 200 stupňov, 20-25 min

Postup:

Najprv si pripravíme jablkové pyré. 300 g očistených jabĺk nakrájame na malé kúsky, prilejeme 100 ml sirupu Jablková štrúdľa, šťavu z polovice citróna a 50 ml vody. Zmes dobre premiešame a preložíme na panvičku a necháme zovrieť. Za občasného miešania a pri strednej teplote necháme jabĺčka uvariť. Keď sú úplne mäkké, prelejeme ich do vyššej nádoby a tyčovým mixérom rozmixujeme na hladké pyré.

Ďalej si pripravíme tvarohovú zmes. 250 g tvarohu zmiešame s 50 g cukru, pridáme šťavu z polovice citróna a kôru z polovice citróna. Dobre premiešame a tyčovým mixérom vymixujeme na hladkú zmes.

Pre najlepší výsledok odporúčame použiť lístkové cesto z Yeme, ktoré má úžasnú štruktúru a chuť. Z jedného 300 g cesta urobíte 6 lahodných koláčikov, ak použijete iba jedno balenie, množstvo jednotlivých ingrediencií znížte na polovicu.

Cesto si rozvaľkáme na obdĺžnik s hrúbkou cca 0,5 cm a ostrým nožom ho rozdelíme na 6 približne rovnakých obdĺžnikov. 

Do stredu každého kúsku dáme lyžicu tvarohu, pričom v strede vytvoríme malú jamku, do ktorej pridáme lyžicu jabĺčkového pyré, ktoré sme si pripravili podľa návodu vyššie. Na záver si očistíme 200 g jabĺk a nakrájame ich na tenučké plátky. Takto pripravené jabĺčka poukladáme na vrch koláčikov.

Dáme piecť do vyhriatej rúry na 200 stupňov a pečieme 20-25 minút, kým cesto nebude krásne zlaté. Po upečení už stačí iba posypať práškovým cukrom a môžeme podávať.

Za recept a fotky ďakujeme našej šikovnej kamarátke Sáre Hacajovej.

Herbert Essentials, Štefánikova 3, Trnava 91701, 0908381910, info@herbert.sk
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním cookies, ktoré nám pomáhajú zabezpečiť lepšie služby. Viac info