HERBERT HORÚCI RECEPTÁR: TYMIÁN & CITRÓN


Ak ste to ešte netušili, tak vedzte, že naše sirupy chutia fantasticky aj pripravované na horúco!

V sérii receptov, ktoré sme si pre Vás pripravili na našom blogu, predstavíme niekoľko overených kombinácii v alko a nealko verziách. Prvým bude herberťácka klasika tymián & citrón. Príjemná zimná kombinácia zahreje, keď to najviac potrebujete a schladí vždy, keď si to vyžaduje situácia.

http://www.herbert.sk/
http://www.herbert.sk/

Príprava všetkých receptov je veľmi jednoduchá a rýchla. Netreba k nej žiadnu školu ani kurzy. Stačí vám chuť tvoriť a najmä si to celé vypiť!

Všetky recepty miešame v rovnakom pomere riedenia 1:10 ako pri studených limonádach. Vodu do horúcich nápojov odporúčame ohrievať na 80°C, tak, aby ste sa nespálili. Taktiež neváhajte siahnuť po čerstvých bylinkách, plátkoch čerstvého či sušeného ovocia a nápoj si tak doladiť podľa vašich možností, ale najmä chuti.

Samotná príprava nie je vôbec komplikovaná. Stačí, keď všetky ingrediencie vložíme do pohára, zalejeme horúcou vodou, premiešame, dozdobíme a dobrota je na svete!

http://www.herbert.sk/

Thyme Punch (2 cl)

1,5 cl sirupu Tymián & Citrón
4 cl hnedého rumu
 (kľudne aj UM-u!)
1,5 cl citrónovej šťavy
9 cl vody
sušený citrón
čerstvý tymián

Do kanvičky nalejeme rum, likér, sirup a šťavu a ohrejeme do bodu varu. Prelejeme do vyhriatej šálky alebo pohára, pridáme tymián, sušený citrón a podávame.

http://www.herbert.sk/
http://www.herbert.sk/

Samozrejme si môžete pripraviť aj nealko verziu. Chutí (viac-menej) rovnako skvele, ako tá s alkoholom!

Horúci Tymián & Citrón (3 dcl)

Do horúcej šálky vylejeme 3 cl sirupu a zalejeme horúcou vodou v pomere 1:10. Pridáme sušený citrón, čerstvý tymián a podávame.

Tymiánovo-citrónová limonáda (0,5 l)

Do plnej karafy ľadu vylejeme 4 cl sirupu, pridáme plátky citrónu a dolejeme vodou. Poriadne premiešame a dozdobíme čerstvým tymiánom, prípadne doplníme 1 dcl pomarančovej šťavy (s tou je to ozajstná osviežujúca bomba). Podávame s pohárom! Ako inak.

http://www.herbert.sk/
http://www.herbert.sk/

Za fotografie ďakujeme: Nora a Jakub Čaprnkovci

Fotené v kaviarni Pán Králiček Priestor v Bratislave.

Herbert Essentials, Štefánikova 3, Trnava 91701, 0908381910, info@herbert.sk
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním cookies, ktoré nám pomáhajú zabezpečiť lepšie služby. Viac info