Bazalka & Zelené korenie
Bazalka & zelené korenie je ako stvorená na letné slnečné dni! Táto jedinečná príchuť vznikla pri tvorbe menu v talianskej reštaurácií, kde bolo potrebné doplniť jedlo chutným a sviežim nápojom.
Zber
Každoročne zbierame bazalku na našej obľúbenej farme PD FLORA v Trenčianskej Teplej. Vďaka poctivej práci skvelých žien na farme sa v našom produkte nachádzajú bylinky, ktoré nie sú chemicky ošetrené.
Spracovanie
Po poctivom zbere prichádza poctivá práca u nás na výrobe. Podstatou našej výroby je macerácia – lúhovanie za studena. Vďaka tomuto jedinečnému spôsobu dokážeme zachovať maximálnu nutričnú hodnotu a autentickú chuť. V závislosti od druhu sirupu trvá macerovanie niekoľko dní až niekoľko týždňov.
Produkt je hotový a môže sa vydať na cestu k vám domov!
Recepty
Vďaka čerstvej bazalke a upraženému zelenému koreniu má sirup unikátnu chuť. Bazalku & zelené korenie najčastejšie podávame s ľadom, čerstvou bazalkou a citrónovou šťavou. V alko verzií odporúčame 3 verzie : gin s citrónovou šťavou, rum s citrónovou a ananásovou šťavou alebo prossecco s čerstvými jahodami. Detailné recepty nájdete priamo pod príchuťou v našom eshope.
La Paloma
1,5 cl Bazalka &
Zelené korenie
4 cl whisky
2 cl gin
0,5 cl borovicový ocot
garnish - kvet
metóda - shake
Rumpel
2 cl Bazalka & Zelené korenie
6 cl rum
1 cl citrónová šťava
4 cl ananásová šťava
4 listy thajskej bazalky
garnish - ananás, thajská bazalka
metóda - stirr
Rumpel #2
2 cl Bazalka & Zelené korenie
5 cl gin
1 cl citrónovej šťavy
sóda
garnish - bazalka, čierne olivy
metóda - stirr