Recepty
Herbert Limonády
Príprava
Litrový džbán naplníme ľadom, nalejeme sirup, pridáme ovocie a byliny, zalejeme vodou alebo sódou a dôkladne premiešame. Dozdobíme vetvičkami byliniek, plátkami ovocia, prípadne citrusovými kôrami alebo sušeným ovocím.
Pomer riedenia
1 l džbán 8 cl sirupu
1/2 l džbán 4 cl sirupu
3 dc pohár 2,5 cl sirupu
Herbert Alkonády
Príprava
Pohár naplníme ľadom, pridáme sirup a alkohol. Druh alkoholu vyberáme v závislosti od príchuti sirupov. Následne zalejeme vodou/sódou a dochutíme, vyladíme a dozdobíme. Pri alkonádach odporúčame pridať citrusovú šťavu, dokáže zjemniť pridaný alkohol čím dosiahneme dokonale vyváženú chuť.
Pomer riedenia
1 l džbán 8 cl sirupu 12 cl alkoholu
1/2 l džbán 4 cl sirupu 6 cl alkoholu
3 dc pohár 2,5 cl sirupu 4 cl alkoholu
#1
2 cl Zázvor & Kamilka
5 cl borovička
1 cl citrónovej šťavy
2 cl Bentianna
sóda
#2
2 cl Zázvor & Kamilka
1 cl citrónovej šťavy
4 cl Dry gin
sóda
#3
2 cl Zázvor & Kamilka
5 cl Spiced rum
1/2 passionfruit
4 listy šalvie
sóda
Herbert Horúce nápoje
Príprava
Príprava všetkých receptov je veľmi jednoduchá a rýchla. Stačí vám chuť tvoriť a najmä si to celé vypiť! Taktiež neváhajte siahnuť po čerstvých bylinkách, plátkoch čerstvého či sušeného ovocia a nápoj si tak doladiť podľa vašich možností a chuti. Stačí, keď všetky ingrediencie vložíme do pohára, zalejeme horúcou vodou, premiešame, dozdobíme a dobrota je na svete!
Pomer riedenia
Všetky recepty miešame v rovnakom pomere 1:10 ako pri studených limonádach. Vodu do horúcich nápojov odporúčame ohrievať maximálne na 80°C, aby ste sa nespálili.
#1
4cl borovička/dry gin
2cl sirupu Zázvor & kamilka
2cl citrónovej šťavy
sóda
šalvia
zázvor
citrónová kôra
#2
4 cl borovičky
3 cl sirupu Zázvor & kamilka
½ marakuje
20 cl horúcej vody
plátok zázvoru, citrónová tráva
#3
4 cl medoviny alebo včeloviny
2 cl sirupu Zázvor & kamilka
1 cl citrónovej šťavy
1 cl medu
20 cl horúcej vody
sušený citrón, plátok zázvoru
#4
5cl dry gin
2,5cl sirupu Zázvor & kamilka
2cl citrónovej šťavy
10 cl vody
čerstvý zázvor
plátky citrónu