HERBERT Zmrzlina Ľevandula & Čučoriedka
Tento krát Vám ukážeme ako si môžete pripraviť osviežujúcu zmrzlinu aj doma. Vybrali sme si sirup Levanduľa & Čučoriedka a výsledok bol tak ohromný ako by sa od Soničky z Gio Caffé dalo čakať. Postup je jednoduchý a suroviny dostupné. Pustite sa do toho, leto nepočká!
Na 1kg sorbetu budeme potrebovať:
350g čučoriedok
350ml vody
šťavu z dvoch citrónov
185ml Herbert Levanduľa & čučoriedka sirupu
1. Suroviny si návažime spolu do jednej nádoby (ideálne vyššej)
2. Všetko spolu zmixujeme
3. Zmes precedíme cez sitko, aby sme sa zbavili väčších čučoriedkových šupiek, (pokojne z nich malú časť primiešajte naspať – spravia zmrzlinu vizuálne zaujímavejšou)
4. Nasledujú dve možnosti:
a) ak máte domáci zmrzlinovač, zmes doň vlejte a nastavte program vhodný na výrobu nemliečnych sorbetov
b) ak zmrzlinovač nemáte, zmes jednoducho vylejte do nerezovej či plastovej nádoby, ktorú na 3-4 hodiny odložíte do mrazničky.
– aby sme v tomto prípade dosiahli textúru zmrzliny, odporúčame každú polhodinku skrz-naskrz premiešať vidličkou
Hotovo! Naša sa podarila skvele. Držíme palce aby vám to vyšlo tiež.
Áno, to je skutočne všetko!
Photocredits: Martina Antalová.